Читај ми!

Пошта дроновима путује на удаљенa острва због смањења емисије гасова

Поштанска мрежа "Royal Mail", која се бави испоруком поште, у покушају да смањи емисију штетних гасова на планети, започела је двонедељни пробни период летова између Кирквала и северног Роналсана, удаљених острва Велике Британије.

Тестирање је део пројекта „Одрживог ваздушног окружења са седиштем на аеродрому Кирквал.Писма и пакети се преносе великом беспилотном летелицом (УАВ), произведеном у Великој Британији, са два мотора, под називом „Ултра", која може да транспортује поштански терет свих облика и величина. Пошта се преноси између Кирквалa и Роналдсана.

Дрон може да понесе око 100 килограма терета, лети брзином од 145 километара на сат, а домет му је 48 километара.

Када терет стигне на острво, преузимају га локални поштари острва и деле на уобичајени начин. Иначе на острву Оркнеји живи око 70 становника.

„У нашој компанији бринемо о пружању квалитетних услуга квим нашим клијентима где год да живе. Овај пројекат осмишљен је да користи нове модерне технологије за подршку удаљеним и изолованим заједницама", истакао је Ник Ландон, комерцијални директор компаније „Royal Mail".

Додаје да је испробавање технологија беспилотних летелица само је један од начина на који подржавамо наше поштаре као и смањење емисије штетних гасова.

„Ако пробни период да резултате, наша компанија ће разматрати подршку поштарима са веома удаљених подручја и адреса широм Велике Британије", истакао је Ник Ландон.

Беспилотне летелице УАВ могу да лете и по лошим временским условима, укључујући маглу.
„Заиста је узбудљиво учествовати у овом пројекту. Роналдсон је веома удаљено подручје, авим пројектом сва наша подручја биће повезана", истакла је локална поштарка Сара Мур.

Ово је трећи пут да компанија „Royal Mail" учествује у испитивању дронова.Тако је у децембру 2020.године дроном испоручен пакет на удаљени светионик на острву Мул.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 18. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи