Читај ми!

Радио Београд - најсавременија опрема за народне оркестре

Радио Београд је, у склопу обележавања 97. рођендана отворио нови студио са најсавременијом дигиталном опремом за снимање и монтажу звука. Простор је грађевински, архитектонски и акустички - промењен и прилагођен новом добу.

Отварањем проширеног и савременог Студија 13, Радио Београд омогућио је нове пројекте Народним оркестрима Музичке продукције.

Сваке године у Радио Београд улаже се девет стотина хиљада евра, то је више него што се улагало за пет година у претходном периоду, рекао је генерални директор наше куће.

„Улагали смо те паре из два разлога, први разлог је што имамо стабилно и добро финансирање, што је заслуга владе Србије, и број два што у радију постоје људи који имају визију и који знају шта хоће да ураде и могу да потроше те паре. Сада када имате све ово, сад је само питање да још повећамо слушаност, и да имамо што више слушалаца“, рекао је генерални директор РТС-а Драган Бујошевић.

Дигитализованом Студију 6, који користи „Биг бенд" РТС-а, дигиталној режији у Коларчевој задужбини за снимања и постпродукцију Симфонијског оркестра, придружио се и дигитални Студио 13 намењен инструменталистима и вокалним солистима народне музике.

„Студио 13 је последњи студио који пуштамо у склопу дигитализованих технолошких режија Радио Београда намењених музици. Можемо да кажемо да смо тај процес дигитализације намењених музици завршили управо овим студијом који је намењен снимању народне музике, народних песама. Очекујемо да то буде једна нова музичка сцена за тај жанр музике“, каже Зорана Бојичић, директорка Технике и продукције Радио Београда.

„Садашњи студио 13 је студио најновије генерације. Што значи да ће се лакше радити, да ће се радити на звуку али толико добро да сваки захтев музичара на звуку ће бити испуњен јер овај студио то може", изјавио је Синиша Вићентијевић, шеф Народног ансамбла РТС-а.

Народни ансамбл Радио-телевизије Београд и првобитни Студио 13 ове године обележавају четрдесет година постојања.

петак, 18. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи