Читај ми!

Песму коју не можете да замислите без гласа Витни Хјустон требало је да пева Елвис

Популарна Доли Партон икона кантри музике, добитница Гремија, песму "I Will Always Love You", написала је 1974. године. Елвис Присли желео је да сними своју верзију песме, али без успеха.

Класична љубавна песма I Will Always Love You, има историју која се протеже деценијама уназад. Доли Партон је први пут објавила песму коју је и написала 1974. године и одмах је постала хит на топ-листама.

Песму је поново отпевала у мјузиклу из 1982. године The Best Little Whorehouse in Texas и поново је постала хит број један.

Деценију касније, песма је поново постала хит када је Витни Хјустон обрадила за филм Телохранитељ.

Доли Партон је 2021. у емисији Watch What Happens Live With Andy Cohen открила да је искористила део хонорара који је зарадила од тог снимка улажући у пословни комплекс у претежно црначком насељу у Нешвилу, у Тенесију.

Мало је познато да је ту песму хтео да сними, у својој верзији и Елвис Присли, али му Доли Партон никада није дала прилику. Доли није желела да се одрекне права на поменуту песму. Елвис је седамдесетих био популаран и предлагао је да Доли Партон и он поделе издавачка права на песму I Will Always Love You, али је Доли и то одбила.

„Присила, Елвисова супруга, рекла ми је да јој је Елвис отпевао моју песму кад су се она и Елвис развели. То ме је дубоко дирнуло. Такође су свирали песму на сахрани Витни Хјустон. Тада сам помислила да ће исту песму свирати и када мене не буде“, истакла је Доли Партон.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 18. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи