Читај ми!

Пошто су прокрстарили Европу и Азију на бициклима, одлучили су да крену и пешке

Пример брачног пара из Зрењанина показује како да активно упознате друге државе, пределе и људе. Баве се спортом, бициклизмом, а недавно су препешачили осамсто километара.

Брачни пар Јелена и Радомир Раша Папић из Зрењанина свако летовање претворе у авантуру. До сада су прокрстарили на десетине хиљада километара Европе и Азије бициклима, док су се сада одлучили за пешачење и пут од 800 километара од француског сеоцета Сен Жан Пије ди Порт до шпанског града Сантијага у Галицији.

„Уназад 15 година смо ми бициклирали Европом. Сваке године је то две до три и по хиљаде километара, а ове године смо решили да кремено у пешачење, планинарење, пут за Сантијаго, 800 километара које смо прешли за 28 дана“, каже Јелена Папић.

Пешачење, кажу, није било посебно напорно, јер су свакодневно физички активни. Јелена је васпитачица, има 62 године, а Раша је годину дана старији.

„Колика је припрема потребна да би се прешао овакав пут ми изгледа да нисмо меродавни зато што, из основног разлога ми се бавимо активношћу, физичком активношћу свако дан, тако да спремни смо и данас можемо да кренемо где год хоћете. Оно, само ранац на леђа и палимо!“, тврди Радомир.

Свака тачка међународно познатог пута Светог Јакова има маркере трасе. Спавали су у шаторима, под отвореним небом, у хостелима или у пансионима. Рашин ранац је имао 17, а Јеленин 13 килограма.

„Допуњујемо се, што један помисли други већ уради, тако да смо веома организовани, од постављања шатора и свих осталих ствари, до набавке хране и тако даље. Тако да одлично функционишемо“, наглашава Јелена.

„Узмемо карту, ставимо повез на очи, бацамо пикадо, па где се забоде, ту идемо“, објашњава Радомир како бирају дестинације. 

Стално у покрету, Папићи кажу да не би могли летовање да проведу на једном месту у било каквом врхунском хотелу. Жеља за упознавање нових људи, меридијана и потрага за искуствима већ наредног лета биће сигурно нова авантура.

петак, 18. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи