Читај ми!

Зашто сви желе да им Мијат дође у госте иако се не познају

Пре неколико дана кувар Мијат Милаков објавио је на друштвеним мрежама да ће своје знање, енергију и слободно време поклонити друштву које га позове и пожели да им нешто лепо скува. Једини услов је да обезбеде намирнице. Мијатов телефон од тада непрестано звони.

Коре, сир, кајмак, пршуту репортерка РТС-а спаковала је јутрос у четири сата пре него што је кренула на посао. Разултат сусрета са Мијатом је гибаница.

Мијат Милаков каже да је идеја за кување са дружењем настала спонтано: „Седео сам код куће. Имао сам саобраћајну несрећу неколико дана пре тога и нисам могао да се померам.“

Да би призвао срећу објавио је позив на Фејсбуку да му се јаве они који желе да им кувар дође у госте, припреми храну а истовремено имају прилику да некога одушеве, упознају нове људе и стекну јединствено искуство.

„Нисам се надао да ће толико људи да се јави и да ће толико позитивних реакција да буде“, признаје млади кувар.

За овај ужитак потребно је да се људи пријаве Мијату како би се договорили о термину и јелу, да планирају између три и седам особа и да набаве намирнице.

„Дођем, упознам се са људима, мало попричамо и одмах се бацамо на посао. Скувам, седнемо, поједемо и будемо сви срећни и задовољни“, објашњава Мијат.

Домаћини објасне гостујућем кувару где су посуђе, есцајг и апарати, како каже, за неколико секунди.

Пошто слободних термина у фебруару скоро и нема, Мијат је одлучио да понуду продужи на цео март.

Не дешава се да му домаћини оставе кључеве од стана и оду негде јер сви желе да се друже: „Због тренутне ситуације сви су жељни дружења, а првенствено ја. Волим да комуницирам са људима и није ми проблем да одем“.

Најчешће остаје између два и четири сата, у зависности од сложености јела које треба да припреми.

Мијат додаје да је на његову одлуку да се упусти у ову авантуру утицао највероватније и бунт због тренутног стања у угоститељству и ситуације у којој смо махом затворени због коронавируса.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 05. новембар 2024.
6° C

Коментари

Bravo
Шта је све (не)дозвољено да се једе када имате повишен холестерол
Krusevac
Преминуо новинар Драган Бабић
Omiljeni režiser
Луис Буњуел – редитељ који нам је показао да ово није најбољи од свих могућих светова
Posle toliko vremena..
Репер Диди најбогатији међу славнима, Ђоковић на 68. месту
Zdravlje
Редовно коришћење аспирина узрокује хиљаде смрти годишње