субота, 17.10.2020, 10:45 -> 18:48
Извор: РТС
Срећом по љубитеље пецива, „Тестивал“ неће бити одржан онлајн
Хрскаве векне, кифлице меке као душа, мирисни куглофи, укусне тестенине и наравно „српски кроасан“, односно салчићи, биће представљени 17. и 18. октобра на другом „Тестивалу“ – Фестивалу теста, тестенине и хлеба.
Храна је део нематеријалне културне баштине, а све суседне земље и региони се труде да сачувају и брендирају своју националну кухињу, као и да пласирају своје домаће, традиционалне производе и на локално и на глобално тржиште, а гастро-туризам постаје све значајнији у укупној туристичкој понуди.
Како наглашава гост Јутарњег програма Дејан Илић, организатор другог „Тестивала“, с обзиром на епидемијску ситуацију, сви догађаји ће се одржати уз строго поштовање прописаних мера.
„Појавиће се 24 излагача из целе Србије који се углавном баве органском производњом намирница и готових производа. Поред изложбеног биће организоване и образовне радионице, као и такмичење под називом ‘Изађи ми на палачинку’“, додаје Илић.
Посебно задовољство чини учешће чланова из „Јуниор шеф клуба“, марљивих кувара који ће посетиоцима представити рецепте за хлеб без глутена и мноштво других занимљивих ствари.
Упутство
Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.
Број коментара 0
Пошаљи коментар