Насмејана зимница – јединствени бренд из Тополе

Ана Никодијевић живи у селу Овсишту код Тополе. Резбарена или насмејана зимница по којој је Ана позната широм Србије увелико се припрема ових дана.

У Анином шпајзу разноврсна слана и слатка зимница у теглама. Туршија, паприка, сирупи, џемови, компоти, разне врсте салата.Ту су и џемови и матични сокови без додатог шећера за дијабетичаре и људе који негују здрав начин живота.

Ана Никодијевић из Овсишта код Тополе проводи и по двадесет сати у радионици, али има мотивацију, јер од продаје зимнице школује децу која су на факултету.

„Одмора нема. Ја сам кроз овај посао јако пуно учила, учим и данас и увек ћу учити и наћи начине како да најбоље продужим сезону, да не буде то само сезонска прича. Правим лагере намирница од којих може да се прави зимница и касније, тако да производња траје, буквално, дванаест месеци“, наглашава Ана.

Удала се са само седамнаест година. Додаје да, иако премлада, није јој требало много времена да савлада старе рецепте. Ипак, воли да уводи иновације и попут правог уметника резбари воће и поврће и тако украшава тегле са туршијом, које полако освајају српско тржиште.

„Све је кренуло спонтано, сасвим случајно. Ја сам се усавршавала. Видела да то наилази на дивну реакцију мојих људи. Смајлићи и цветићи, опустила руку, дала машти на вољу, и то је то“, каже вредна домаћица.

Ана годишње уради три хиљаде јединица зимнице и радо мотивише све домаћице које желе да науче да припремају зимницу. Радо даје савете, иако напомиње да рецепти за зимницу постоје одвајкада, треба их само наћи и радити с љубављу – успех не може да изостане.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 14. новембар 2024.
3° C

Коментари

Bravo
Шта је све (не)дозвољено да се једе када имате повишен холестерол
Krusevac
Преминуо новинар Драган Бабић
Omiljeni režiser
Луис Буњуел – редитељ који нам је показао да ово није најбољи од свих могућих светова
Posle toliko vremena..
Репер Диди најбогатији међу славнима, Ђоковић на 68. месту
Zdravlje
Редовно коришћење аспирина узрокује хиљаде смрти годишње