На Флориди купаче Смрт чека на плажи

Незадовољан одлуком да се јавне плаже на Флориди поново отворе за посетиоце, адвокат Данијел Улфелдер је одлучио да у костиму смрти дочекује купаче и опомене их шта их чека уколико одустану од мера заштите.

Прошлог месеца, Данијел Улфелдер, адвокат са Флориде, обукао је заштитно одело и отишао у резиденцију гувернера Рона ДеСантиса, како би од њега затражио да затвори јавне плаже. Пошто је гувернер одбио да га прими, поднео је тужбу тражећи затварања. И мада је његова тужба одбачена, ДеСантис је на крају ипак донео одлуку да плаже буду затворене.

Међутим, само неколико недеља касније, плаже су поново отворене, а упорни адвокат школован на Станфорду, овога пута је уместо заштитног одела, наручио костим смрти и упутио се на плажу како би људима показао шта их чека уколико престану да воде рачуна о физичком растојању.

„Наше плаже су велика изазов. Обожавам наше плаже и волео бих да идем на њих“, каже Улфелдер за Бизнис инсајдер. „Међутим, напредак који постижемо биће потпуно анулиран пребрзим поновним отварањем“, тврди адвокат.

Зато је за 24 долара поручио костим смрти из Волмарта са све косом, и тако обучен сео на место чувара плаже, како би посетиоцима скренуо пажњу на потенцијални губитак живота због епидемије коронавируса. Исто планира да приреди купачина и 1. маја.

Улфелдер наглашава да му је јасно зашто људи, посебно они запослени у услужним делатностима, желе да јавне плаже што пре буду отворене. Свестан је да плаже осим уживања и рекреације, подстичу и економију Флориде.

„Разумем притисак јер је то велики извор наших прихода, и знам да се морамо брзо вратити у нормалу, али мислим да ће ово превремено отварање само продужити кризу и зато сам се одлучио на овај необичан потез“, наводи Улфелдер, који је иначе и један од горљивих бораца да плаже остану у јавном власништву.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи