Бира се најбоља путописна прича пензионера

Удружење „Снага пријатељства“ расписало је трећи конкурс за најбољу путописну причу пензионера. За награду могу конкурисати старији од 60 година. Организатори конкурса истичу да је то само један од начина да се ангажују најстарији, те да се спречи усамљеност и социјална искљученост.

Кенију и Куршумлијску бању можда једино повезује конкурс за најбољи пензионерски путопис. Оба рада о тим местима награђена су претходних година. А и за 2017. се тражи најбољи пензионер путописац.

Надежда Сатарић, председница Удружења „Снага пријатељства – Амити“, каже да пензионери и остали суграђани старији од 60 година могу да се пријаве и да пишу неке путописне радове у једној од пет категорија: „Ту су најбоља женска путописна прича, најбоља мушка путописна прича, рад из иностранства са путовања, рад са путовања по Србији, а за оне којима баш не иде проза него се лепше и лакше изражавају у стиху, отворили смо од прошле године и категорију у стиху“.

Врсне књижевнике трећег доба не траже. У овом удружењу објашњавају да је главни циљ да заинтересују и подстакну најстарије.

„Писање, сећање и размишљање, много може да допринесе. Чак и када им умре супружник, могу да оду у депресију, и да потону, онда је јако добро и враћа их у стварност да седну и да пишу, рецимо, о првом брачном путовању или о месту на које су заједно ишли, да се присећају неких од најлепших тренутака“ наводи председница удружења „Амити“.

Најкреативнији пензионери ће бити награђени на великој прослави већ у мају. И то бесплатном тродневном екскурзијом по Србији, на коју могу повести и своје пријатеље.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи