Острва Сиша, оријентални Дубаи

После ледених дана лепо је осетити дашак лета. Острва Сиша у Јужнокинеском мору чувена су по лепоти и природним богатствима. Привлаче велики број посетилаца, како из Кине тако и из иностранства, посебно од када је пре четири године покрајина Хајнан представила туристичке руте до тих острва.

Острва Сиша, оријентални Дубаи Острва Сиша, оријентални Дубаи

Брод за крстарење полази са острва Санја Феникс и превози путнике до острва Сиша. Путовање траје 14 сати, а туристи могу да уживају у промени боје морске воде. О томе сведочи и капетан крузера Ма Тао: „Дубина воде се драстично мења у тој области и варира од неколико десетина до више стотина метара. Путници могу да виде различиту флору и фауну, укључујући и многе врсте риба“.

Крузер, због мале дубине мора, мора да се укотви надомак острва Јонгле, а туристи до архипелага долазе брзим чамцима. На тим острвима могу да роне, пливају, иду у рибарење, сунчају се и фотографишу раскошну лепоту природе.

Један од бројних посетилаца Хаунг Бинг каже да воли фотографију и да уживам у ономе што бележи фото-апаратом – свакодневни живот рибара, како они суше рибу и крајолик.

Туристи су посебно поносни што чим кроче на острва Сиша виде кинеску заставу.

„Када сам видела нашу заставу са пет звездица како се вијори на острву Јагонг била сам тако поносна што сам Кинескиња“, узбуђено прича једна кинеска туристкиња.

Много посетилаца долазећи на острва налепи кинеску заставу на лице или одећу, а многи се и поклоне пред заставом.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи