За прославу министарске функције мора страдати 68 оваца!

Израелски министар Ајуб Кара из конзервативне партије „Ликуд“ најавио је да намерава у понедељак да прослави постављење на функцију, а због тога што је навео да ће за ту прилику гости бити послужени месом од чак 68 оваца, изазвао је оштру осуду организација за права животиња.

Ајуб Кара је у недељу постављен за министра без портфеља, осам месеци након што је претио да ће дати оставку на место заменика министра ако не добије ту функцију.

Тада је тврдио да се „Ликуд“ расистички односи према Друзима, заједници којој он припада, подсећају израелски медији.

Полагању заклетве присуствовало је 700 људи, међу којима и лидери Друза у Израелу, а Кара је после те церемоније наводно затражио опроштај од израелског премијера, вође „Ликуда“ Бенјамина Нетанјахуа, рекавши да је мислио да он избегава да га постави, али да је схватио да је Нетанјаху само чекао прави тренутак.

Кара је одлучио да се за прославу закоље баш 68 оваца, како би се тиме обележиле године које су прошле од оснивања државе, а првобитно је планирао да се закоље 61 овца, онолико колико је њему година.

Он је пре једне деценије гостима послужио 58 оваца пуњених пиринчем и тврди да су поједене за десет минута.

Организација за права животиња „Пустите животиње да живе“ критиковала је начин на који Кара жели да прослави своје постављење на функцију.

„Убијање животиње слама срце и није знак радости. Ми смо ужаснути најавом убијања 68 оваца. Жалосно је да у 2017. години постоје они којима не смета прослава клањем, макар то било и министарско постављење, свадбарска гозба или роштиљ поводом дана независности“, саопштила је та организација и позвала Кару да нађе други начин за славље.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи