Љубитељи кроћења бикова напали полицијску станицу

Принуђени да напусте плажу на којој су протестовали протекле недеље, љубитељи традиционалног ритуала кроћења бикова на југу Индије напали су данас полицијску станицу и запалили неколико возила.

Џаликату (Jallikattu) укључује пуштање бика у групу људи који покушавају да га зграбе и узјашу. Суд је ту манифестацију, која је популарна у индијској држави Тамил Наду, забранио 2014. године због окрутности према животињама.

Према посебној дозволи, џаликату је одржан у недељу, међутим, демонстранти су протестовали захтевајући да забрана буде уклоњена трајно.

Полиција је формирала кордон на путевима који воде ка плажи и кретала се у великом броју да би рашчистила подручје на којем се налазило скоро 7.000 демонстраната.

Један од учесника протеста рекао је да је полиција употребила сузавац и палице, а индијски Си-Ен-Ен је пренео да је најмање 20 људи повређено у сукобима с полицијом.

Активисти који се залажу за права животиња такође су назвали тај спорт окрутним и небезбедним за бикове, којима људи на очи често утрљавају љуту паприку у праху или им поломе реп у покушају да их зграбе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи