Пао и поломио врат, а његова ретриверка га 20 сати одржавала у животу

После примера златне ретриверке Келси, која свог газду након што претрпео изузетно озбиљну повреду врата грејала и одржавала у животу пуних 20 часова, није ни чудо да пси носе титулу човековог најбољег пријатеља.

Човек по имену Боб, који није желео да открива своје презиме, изашао је из своје куће у Мичигену да донесе дрва за ватру, али се оклизнуо на степеницама и задобио озбиљну повреду врата.

С обзиром да је његова супруга била код болесних родитеља и имајући на себи само доњи део пиџаме, папуче и мајицу и оставши паралисан у снегу, Бобу се није писало добро.

Онда је у помоћ пристигла његова златна ретриверка Келси.

„Викао сам и тражио помоћ, али је било вече пред Нову годину и најближи комшија удаљен око 400 метара. Ипак, Келси је одмах дошла. До јутра ми је глас потпуно нестао, али Келси није престајала да лаје“, испричао је Боб у болници након операције.

Келси се ниједног тренутка није одвајала од њега, лежећи на њему и грејући га. Осим тога, стално га је лизала и одржавала будним.

„Наставила је да лаје, али никада ме није напустила. Грејала ме и држала будним“, рекао је Боб, који је провео 19 сати на хладноћи. Тек око 18.30 поподне 1. јануара Келси је успела да лајањем дозове комшију.

Доктори су остали изненађени да Боб уопште није имао промрзлине упркос чињеници да је провео толико времена напољу.

Неурохирург Чејм Колен, који је оперисао Боба, каже да је презадовољан брзином његовог опоравка. „После операције почео је да помера екстремитете са приличном снагом“, објаснио је Колен.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи