Са четири године прочитала више од 1.000 књига!

Далија Мери Арана је веома паметна девојчица, која има невероватан таленат и жељу за читањем и сазнавањем. Иако има тек четири године, прочитала је више од хиљаду књига!

Њена мајка, Халима, рекла је за Вошингтон пост да је Далија са 18 месеци почела да препознаје речи у књигама које су јој читали.

„Желела је да преузме и сама проба да чита. Тако је све и почело. Што је више речи научила, више је хтела да чита“, истакла је Халима.

Далија је са две године и једанаест месеци завршила своју прву књигу.

До сада је прочитала више од хиљаду, а та невероватна чињеница зарадила јој је позив у институцију коју је сањала да посети - Конгресну библиотеку.

Посету је организовала докторка Карла Хејден, прва афро-америчка библиотекарка Конгреса.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи