Шеф пољске дипломатије поменуо земљу која не постоји

Шеф пољске дипломатије Витолд Вашчиковски изазвао је подсмех на „Твитеру“, јер је при набрајању земаља с чијим је званичницима разговарао, покушавајући да Пољској обезбеди место у Савету безбедности, навео и једну која – не постоји.

Вашчиковски је ове недеље био у Њујорку, лобирајући да Пољска добије нестално чланство у Савету безбедности од 2018. до 2019. године.

Министар је новинарима рекао да се састао и с представницима земље „Белиз или Сан Ескобар“.

Земља „Сан Ескобар“ не постоји, те је портпаролка министарства спољних послова Пољске Јоана Вајда рекла је да је министар једноставно направио лапсус када је хтео да помене карипску државу с два острва – Свети Кристобал и Невис, која се скраћено зове Сент Китс и Невис.

Њена изјава, међутим, није зауставила шале на Твитеру под хештегом #SanEskobar, укључујући објављивање лажних вести о тој земљи и њене измишљене заставе.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи