Мароко, бурке забрањене из безбедносних разлога

У Мароку је из безбедносних разлога забрањена производња и продаја бурки, јавили су локални медији. Наводно, велики број криминалаца користи бурке како би сакрили свој идентитет.

Забрана се односи на бурке које прекривају цело лице, док већина жена у Мароку носи мараме без вела или никаба.

Иако влада није издала званични документ којим се забрањује производња и продаја бурки, произвођачима и продавачима стижу писмена обавештења, односно упозорења како би престали са производњом и продајом, преноси Индепендент.

Представници Министарства унутрашњих послова такође су обишли продавнице како би упозорили продавце и кројаче и доставили им писана обавештења о томе, пише Дејли мејл.

Њима је наложено и да се реше свих бурки које већ имају или да их претворе у нешто друго у наредних 48 сати или ризикују да им све ствари буду конфисковане.

Један од министара унутрашњих послова рекао је за марокански портал како је прекинуто чак и рекламирање бурки у мароканским градовима и селима.

Марокански медији наводе и да је до овог дошло из безбедносних разлога и да велики број криминалаца користи бурке како би сакрили свој идентитет.

Мароканци су подељеног мишљења по овом питању - једни одлуку називају смешном, док је други поздрављају и наглашавају да бурка ионако није део традиционалне мароканске културе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи