Путари: Није нас изненадио снег!

Снежне падавине и ниске температуре узроковале су ових дана велике проблеме широм Србије, али уз велике напоре надлежних служби избегавају се веће несреће. Путари кажу да за њих изненађења нема, да су увек и год затреба на располагању.

Завејани путници, ланчани судари, јаки снежни наноси, кроз то су ових дана, због лоших временских услова, пролазили грађани Србије, а ниске температуре, слаба видљивост, јак ветар и снеžжни наноси и даље су проблем који би могао да узрокује застој и обуставу саобраћаја.

У више општина је проглашена ванредна ситуација, а у појединим деловима земље још има завејаних и непроходних путева.

Лоше време дигло је на ноге све надлежне службе које су на терену 24 часа како би очистиле путеве и створиле услове за неометан саобраћај и безбедну вожњу.

„Када је малтене цела Србија била у колапсу, нас путаре није изненадио снег“, нашалио се у изјави Танјугу путар из „Србијааутопута“ Петар Влашић, који је учествовао у спасавању завејаних људи на ауто-путу Београд - Софија после наплатне рампе „Наис“.

“„За нас путаре нема изненађења. Ту смо 24 сата, кад год треба”“, рекао је Влашић, који је дошао у смену и јуче, када је по други пут постао отац, не би ли помогао колегама, а пре свега грађанима који су остали завејани.

Препричавајући детаље у акцијама спасавања током протеклих, најхладнијих дана у новијој историји, каже да је са колегама дошао на локацију где је саобраћај, због слабе видљивости и налета јаких ветрова и снега застављен у оба смера.

„Возачи које смо сретали редом су нам објашњавали да је снежна прашина била толико густа да се није видело ништа. Они су зато заустављали возила, а то је касније довело до велике блокаде саобраћаја“, објашњава Влашић.

Путари су, истиче, свим средствима помагали људима да изађу из сметова и наставе пут.

„У неким тренуцима нисмо видели ни једни друге, иако смо били удаљени тек пар метара“, прича Влашић, додајући да је у ланчаном удесу између Прокупља и Ниша учествовало више од 15 возила.

Наводи да и та возила нису користила зимску опрему и нису водила рачуна о растојању, и упозорава да је то у ванредним околностима какве сада имамо, веома ризично.

Влашић је у име путара захвалио ЈП Путеви Србије и ресорном Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре на подршšци, доброј координацији и разумевању у ванредној ситуацији, као и војсци, полицији, жандармерији свим службама које су помогле.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи