Све лепоте Кинеског зида снимљене дроном

Од тренутка када је први пут видео Кинески зид у атласу, британски географ и писац Вилијам Линдси постао је опчињен том фасцинантном грађевином. Прошле године је са својом породицом кренуо на епско путовање, како би остварио своју животну амбицију и снимио комплетан зид дроном.

Вилијам је за Би-Би-Си истакао да је велики Кинески зид невероватан призор који заслужује да се прикаже у најбољем светлу.

Британац се, фасциниран Кинеским зидом, 1986. године преселио из Енглеске у Кину. Затим су 1990. Вилијам и његова супруга Ву Ки купили фарму у близини зида и посветили време изучавању те древне грађевине, а Вилијам је написао и неколико књига.

У околини Пекинга постоји неколико деоница Кинеског зида које су доступне туристима. Најпознатије су Бадалинг, Јујонгуан, Мутиању, Симатаи и Јиншанлинг. Међутим, Вилијам открива да на Кинеском зиду има много више од онога што туристи иначе виде.

За Би-Би-Си је испричао како је фотографије одувек сматрао важним, а да су му његови синови Џим и Томи прошле године купили дрон, како би могао одједном да сними цео зид.

Резултати које је постигао дроном заиста су невероватни. Вилијам је са својом породицом провео 60 дана путујући Кинеским зидом. За то време, прославили су његов 60. рођендан и 30 година живота у Кини.

Вилијам је израчунао да су током путовања прешли 15.000 километара. Британац каже да је дрон дао потпуно нову перспективу рушевинама које се налазе на удаљеним подручјима.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи