Продат редак стаклени новчић из Другог светског рата

Амерички експериментални стаклени новчић направљен током Другог светског рата, продат је на аукцији за 70.500 долара, саопштила је данас аукцијска кућа „Херитиџ“.

Новчић, који је израдила компанија „Блу Риџ глас“ из Тенесија, купио је Американац који је желео да остане анониман.

Током рата је бакар био потребан за муницију, те је америчка ковница у Форт Лодердејлу одобрила израду пробних новчића од других метала, као и од стакла, пластике, чак и од гуме.

Претходни власник новчића од каљеног стакла, Роџер Бурдет, рекао је да отисци на новчићима нису били прецизни, да облик и тежина нису били равномерни, и да су имали оштре ивице. Он је рекао да су вероватно уништени.

Веома је вероватно да је овај новчић јединствен. Према Бурдетовим речима постоји још само један стаклени пени, али он је поломљен.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи