Индија шаље у космос ракету са рекордна 103 сателита!

Идућег месеца, Индија ће у космос лансирати ракету са 103 сателита, што ће бити светски рекорд, јер ниједна земља није лансирала толики број сателита у само једној мисији.

Индија шаље у космос ракету са рекордна 103 сателита! Индија шаље у космос ракету са рекордна 103 сателита!

Планирано је да ракета у фебруару буде лансирана из Срихарикоте на југу земље, са три индијска сателита и 100 страних, међу којима ће бити амерички, француски и немачки сателити, преноси данас АФП, позивајући се на индијску агенцију ПТИ.

Уколико мисија буде успешна, Индија ће оборити светски рекорд као прва земља која је лансирала толико сателита на једној ракети, оставивши иза себе Русију, која је лансирала 39 сателита у склопу једне мисије у јуну 2014. године, наводи француска агенција.

У јуну прошле године, Индија је поставила национални рекорд када је успешно лансирала ракету са 20 сателита, укључујући 13 сателита из САД, а у мају је успешно лансирала свој први мини-космички брод, придруживши се глобалној трци у производњи ракета са вишеструком употребом.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи