Наташи и Сају торта од бифтека

Пар бенгалских тигрова Наташа и Сај, данас је обележио 19. рођендан у Зоо-парку „Јагодина“, а радници врта су им послужили торту од бифтека у, за ту прилику посебно окићеном кавезу.

Наташи и Сају торта од бифтека Наташи и Сају торта од бифтека

За време јела, тигрица Наташа, показала је ко је „газда“ у кавезу.

Наиме, док је јела Сај није смео да приђе „столу“ па су му радници по налогу ветеринара врта Владе Јовановића, дали, другу „торту“ на другом месту, даље од Наташе.

„Ови тигрови су се доселили у Јагодину из београдског зоо-врта 2006. године, код нас су 11. година и овако им симболично славимо рођендан", рекао је Јовановић новинарима.

Популација бенгалских тигрова у свету је веома мала, има их у свету око 2.500 у Непалу и Банкоку, у природи их је све мање, а највише их је, нажалост у зоо-вртовима, објаснио је Јовановић.

Према његовим речима, „веома су репродуктивни, али размножавање у вртовима је специфично, јер њихово одрастање тражи пуно пажње и неге".

„Наташа и Сај су дали девет легала, код нас три, последње је било у јулу прошле године. Ми смо успели да одржимо њихове младунце и сада скоро сви зоо-вртови у Србији имају младунце, из нашег парка, а једно је у Алжиру, које је сада већ одрасла тигрица“, истакао је Јовановић.

Парк у Јагодини је отворен 2006. године, има преко 100 врста животиња, не рачунајући птице и рибе, са преко 400 примерака. Годишње га посети око 120.000 људи.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи