Страх од Дутертеа смањио број повреда од петарди

Бојазан да ће председник Филипина Родриго Дутерте оштро казнити оне који у Новогодишњој ноћи славе уз употребу петарди довела је до значајног смањења повреда, изјавила је филипинска министарка здравља Паулин Убијал.

Према њеним речима, протекле ноћи је забележен најмањи број повреда те врсте у протеклих 10 година, након што је Дутерте упозорио да разматра могућност да поново забрани коришћење петарди, што је већ учинио када је био градоначелник јужног града Давао, преноси АФП.

„Људи се сада плаше да пале петарде због председника. Боје се да ће бити ухваћени и кажњени“, рекла је Убијал.

Како је навела, у протеклој ноћи је од петарди и ватромета повређено 350 људи, док 10-годишњи просек таквих повреда током Новогодишње ноћи на Филипинима износи чак 1.000.

Дутерте, иначе, примењује оштре мере у борби против трговине дрогом, у оквиру којих је убијено више од 5.000 људи, што је изазвало критике широм света, укључујући САД и УН, подсећа француска агенција.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи