Седам тајних места на „Гугл мапама“

Међу седам тајних места која се (не) могу видети на „Гугл мапама“ је ваздушна база „Волкел“, Агенција за државну безбедност Тајвана, НАТО база код Галенкирхена, Израел и граница САД и Мексика, објавио је портал „Бизнис инсајдер“.

Седам тајних места на „Гугл мапама“ Седам тајних места на „Гугл мапама“

Ваздушна база „Волкел“ се налази на пола пута између холандских градова Ајндховен и Најмеген, а судећи према документима које је објавио Викиликс, америчка војска наводно је тамо сместила 22 нуклеарна пројектила заостала из периода Хладног рата.

Недалеко од шпанске обале Медитерана налази се парче црнила на „Гугловим“ картама, а претпоставља се да се тамо и даље налази амерички радарски систем за надлгедање тог дела Средоземља.

Једно од места, које није могуће видети на „Гугл мапaма“ је и брдо изнад тајванског главног града Тајпеја, где је смештена њихова обавештајна агенција (National Security Bureau).

Њихово огромно седиште има само један путни прилаз и толико је тајно да га није могуће видети на сателитским снимцима.

Што се Израела тиче, неке снимке је могуће видети из ваздуха, али их није могуће повећати, а све зграде су замућене. Чини се, како се наводи, да је то намерно зато што је слична ситуација са свим деловима Израела.

Такође, уз саму границу Немачке и Француске, недалеко од Келна налази се градић Гајленкирхен, а најзанимљивије је то што је на само неколико километара од тог места смештена ваздушна база НАТО-а, која је добрим делом замућена.

И недалеко од шпанског града Картахена мрља нешто скрива.

Најзад, границу између САД и Мексика великим делом чини река Рио Гранде. Међутим, један део реке у округу Худспет у Тексасу је замућен.

Двадесетак километара границе у близини Сјудад Хуареза је замућено, а верује се да је то урађено како би се отежало кријумчарење људи и наркотика преко границе.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи