Бритни није умрла, само је хакован „Твитер“

„Твитер“ налог издавачке куће „Сони мјузик“ недавно је хакован, након чега су постављене лажне вести, међу којима и да је умрла позната певачица Бритни Спирс, саопштила је та кућа.

Портпарол „Сонија“ је навео да су друштвене мреже „нападнуте, али да је то убрзо поправљено“, преноси Ројтерс. „Сони мјузик“ се извинио певачици и њеним обожаваоцима због лажне објаве.

Портпарол те компаније одбио је даље да коментарише, а Бритнин менаџер Адам Лебер је за Си-Ен-Ен рекао да је она добро.

Медији преносе да је објављено неколико лажних твитова, међу којима су "RIP @britneyspears" и "#RIPBritney 1981-2016".

Ти твитови су убрзо уклоњени, а одговорност је преузела хакерска група "OurMine", преноси лист Билборд. Тај лист наводи и да је налог музичара Боба Дилана такође хакован, јер и на њему писало "#RIPBritney 1981-2016".

„Сони“ је био хакован и у новембру 2014. године.

ФБИ тада је закључио да је за то одговорна Северна Кореја, пошто се хакерски напад догодио месец дана пре него што је требало да буде објављена филмска комедија Интервју о два новинара које је ЦИА регрутовала како би убили севернокорејског вођу Ким Џонг Уна.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи