Французи све чешће препродају божићне поклоне

Французи све чешће препродају божићне поклоне који им се не допадају, показују подаци неколико веб-продавница, које до средине јануара очекују да им кроз руке прођу милиони одбачених дарова.

Французи све чешће препродају божићне поклоне Французи све чешће препродају божићне поклоне

Како је пренео француски дневник Монд, између суботе увече, када је обележен Бадњи дан, и недеље у подне, на сајту Прајс министер постављено је пола милиона предмета за продају, што је 10 до 15 одсто огласа више него истог дана 2015.

Генерални директор тог сајта очекује да се до средине јануара преко те платформе на продају понуди 3,5 милиона поклона. На Ибеју у Француској бележи се слична тенденција, са око 100.000 огласа од суботе у поноћ до недеље око поднева, што је до петине више него просечног викенда. Исти случај је и са конкурентском продавницом „Бон коин“.

На Прајс министеру је 40 одсто огласа објављено са мобилног телефона или таблета, а на Ибеју указују такође да са ширењем распрострањености паметних мобилних телефона постављање огласа више није „гњаважа“, јер се без паљења рачунара све обави за неколико минута.

На врху листе су пригодни поклони за особе које не познајемо добро, попут књига награђиваних престижном наградом „Гонкур“, видео-дискова, парфема и видео-игара, и које понекад иста особа добије у више примерака.

Осим тога, ту су и потпуни промашаји попут неодговарајућег веша, чарапа, пиџама, па чак и секс-играчака, наводе на Ибеју. Французи су, према истраживањима јавног мњења, све захтевнији у погледу поклона које очекују, али не би волели да окружење сазна да препродају поклоне.

Тако је, према истраживању Ибеја и истраживачке куће „ТНС Софрес“, чак 39 одсто Француза рекло да је 2015. године добило непожељан поклон, наспрам само 22 одсто четири године раније. Према истраживању куће „Опинион веј“ за Прајс министер, објављеног уочи овогодишњег Божића по грегоријанском календару, половина незадовољних је већ продавала поклоне, или планира да то уради. Они, међутим, не желе да то сазна особа од које су поклон добили, преноси Монд.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи