Приштина, позив на пријем код „његовог височанства“ Хашима Тачија

У позиву који је српским новинарима упутила Канцеларија за медије косовског парламента, председник Косова Хашим Тачи проглашен је за монарха, преносе франкфуртске „Вести“.

„Косово је пре осам година прогласило независност називајући се републиком. Можда је било других амбиција, али, бар за сада, није познато да је одлучило да уведе монархију. Ипак, тај 'ситан детаљ' не спречава Хашима Тачија да буде 'његово височанство'“, истиче дневник.

Баш тако је представљен у позиву који је српским новинарима упутила Канцеларија за медије косовског парламента, а у којој се наводи да ће се „председник Косова, његово височанство Хашим Тачи, обратити посланицима у Скупштини“.

Овај „језички инцидент“ свакако је кршење закона и права на равноправно коришћење српског језика, али можда иза тога чучи и по нека новогодишња жеља и скривена амбиција, указује лист.

Као монарха себе је пре две године потписала Атифете Јахјага, која се тада налазила на истој функцији на којој је Тачи данас.

„Њеним височанством“ је себе ословила, позивајући на новогодишњи пријем оне који користе српски језик.

Ипак, Јахјага ће остати упамћена по другом језичком инциденту, када је две године заредом католичким и православним верницима уместо Божића честитала Васкрс, подсећају Вести.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи