Хрватска СМС странка: Будућност је у старости

Сарађивали су на документарном филму „Кандидат“ о изборима за председника кућног савета - и сами постали кандидати за Сабор. Један циљ им се остварио - да освоје више од нуле, добили су 0,67 одсто гласова, али други није - да што више грађана изађе на изборе. Шта су им даљи планови, за РТС говоре лидери најмлађе странке у Хрватској – Сасвим мале странке (СМС странке).

„Речи а не дела“, „Политика испред струке“, „Будућност је у старости“, „С посла на гробље”, „Гласај за СМС избаци свој бес“ - све су то слогани најмлађе странке у Хрватској која постоји тек месец и по дана, Сасвим мале странке, или још краће СМС странке. 

Можемо ли рећи да ће ваш изборни резултат бити пропорционалан смислу за хумор грађана Хрватске?

- До уторка ћемо бити јако духовити, мислим да ће их толико смејање обузети да ће им пресести, каже Роберт Зубер, потпредседник СМС странке.

У политику сте ушли, јер како кажете, четврт века слушате неиспуњена обећања. Шта ви обећавате грађанима?

- Мед и млеко. Дакле, наша обећања су сјајна и наша обећања су испуњива, само тај мали детаљ доласка на власт нас мучи. Обећавамо да ћемо укинути незапосленост, да ћемо увести безусловни лични доходак за све, обећавамо бесплатни интернет, каже председник СМС странке Томислав Пулић.

- Ми нећемо муљати да вас муљамо. Дакле, ми ћемо од почетка рећи да је, све што ми обећамо врло лабилно. Наше усмерење је још неодређено, тражимо се и у том смислу ћете бити сигурни да с нама да нисте сигурни, каже Роберт Зубер.

Ко су ваши узори, ови на мајици (јунаци из стрипа „Алан Форд)?

- Група ТНТ, односно Број 1, он је дипломата од којег се може учити у Србији, Хрватској и целом региону, па сам ја за себе одлучио да је он неки узор, каже Роберт Зубер.

- Што се мене тиче, мени је узор Јон Гнар, то је градоначелник Рејкјавика од 2010. до 2014., иначе стенд ап комичар. Основао је странку која се звала Најбоља странка. Добио је дозволу од Тине Тарнер да песму Simply the Best искористи за потребе странке и изабран је за градоначелника, наводи Томислав Пулић.

Која бисте министарства увели у Хрватској?

- Имамо их неколико. Мени је омиљено министарство среће, каже Томислав.

- А мени министарство будућности. Или бих увео министарство укинућа прошлости. Рецимо то би ми било занимљиво. Имамо клинце од 18 година који немају појма где ће се запослити а ми причамо о 1941, 1946, 1991. и тако даље, истиче Роберт.

- А опет, једна од главних тема изборне кампање је била, код једног од челника странки, где је његов деда био 1941. и 1945. године. Додаје Томислав.

Када ће Сасвим мала странка постати велика странка?

- Никад, странка је премала за нас. Ми смо схватили да можемо бити или мала странка или свеобухватни покрет. Друго нема смисла, каже Томислав.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару