Не једна већ хиљаду тегли ајвара за пуно осмеха!

Манифестација „Изађи ми на теглу“ и „Рода“ су, уз подршку бројних познатих личности и донацијом 1.000 тегли ајвара Центру у Звечанској, свечано отворили највећи ајвар караван у Србији и тако кренули у потрагу за највећим мајстором у спремању овог традиционалног српског јела.

Не једна већ хиљаду тегли ајвара за пуно осмеха! Не једна већ хиљаду тегли ајвара за пуно осмеха!

Као домаћа трговина са традицијом, „Рода“ се придружила потрази за шампионима у припремању најбољег и најпознатијег српског производа у свету, па је из тог разлога подржала највећи ајвар караван у Србији под називом „Изађи ми на теглу“ који се ове јесени одржава у више од 25 градова широм Србије.

Прво такмичење ајвара за медаљу, одржано је 28. августа са почетком од девет часова на Сава променади у Београду, у којем је учествовало 10 такмичарских екипа којима су се придружиле и бројне јавне личности које су се одлучиле да подрже манифестацију и покажу своју вештину у припремању ајвара.

Током целодневног дружења на мегдану, укрстиле су се варјаче, али и тајни рецепти, а победу је заслужено освојио женски фудбалски тим „Рад“, који се на овај начин пласирао у финале овог великог гастро изазова.

Окупљени око исте идеје, „Рода“, као покровитељ целокупног каравана, сви учесници, јавне личности, организатори манифестације и емисија Жикина Шареница, су кроз акцију Једна тегла за пуно осмеха, донирали 1.000 тегли ајвара Центру за заштиту одојчади, деце и омладине у Звечанској у Београду и тако их обрадовали овим укусним српским производом.

„У првом овогодишњем квалификационом такмичењу снаге су одмериле најразличитије екипе. Са варјачама у рукама могли смо да видимо и Сузану Манчић, Мају Волк, актуелну мис Србије Катарину Шулкић, глумицу Иву Штрљић, певачице Ксенију Мијатовић и Јеллену као и Сашу Плећевића познатијег као др Филгуд, који су у улози капитена појединих екипа припремали своје рецепте. Поносни смо на чињеницу да смо први пут успели да реализујемо нашу акцију Једна тегла за пуно осмеха у оквиру које је донирано 1.000 тегли ајвара деци без родитељског старања из Звечанске улице. Донатор целокупне количине ајвара је 'Рода' као покровитељ треће сезоне каравана 'Изађи ми на теглу'“, наводи један од организатора манифестације Љиљана Вукотић.

Изазов у прављењу најбољег домаћег ајвара се наставља већ у уторак 30. августа у Пожаревцу.

Како припрема зимнице није обичај који се негује само због доброг и укусног финалног производа, већ и зато што је то идеална прилика да породица буде на окупу, 'Рода' је обезбедила бројна акцијска снижења на производе за припрему зимнице и тако позвала све породице из овог града да заједно закувамо најбољи српски производ.

Караван је у претходне две сезоне обишао 40 градова у Србији, имао више од 3.000 учесника који су произвели више од 8.000 тегли ајвара, али и поред тога главни покретач манифестације била су насмејана лица свих учесника и победничких екипа у сваком од градова, као и победника целокупног такмичења који су с поносом понели титулу најбољих ајвар мајстора у Србији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару