Украдена гумена патка обишла свет и вратила се кући после пет година

Гумена жута патка, украдена пре пет година из породичне куће у Њу Хемпширу, враћена је у свој дом с кофером успомена са путовања по свету. Породица Тројано почела је да добија разгледнице и фотографије патке из целог света пошто је украдена испред њихове куће.

Путовање патке Гејл Даки, назване по улици у којој живи породица Тројано, праћено је и на посебној Фејсбук страници.

Пошто је посетила око 20 земаља, међу којима и Швајцарску у фебруару прошле године, Гејл се вратила кући. Патка је пронађена на тротоару испред гараже Тројанових с кофером успомена из целог света – Шиљином капом из „Дизниленда“, кључевима хотела из Салзбурга у Аустрији, мапом Тајладна и Кејптауна, као и другим стварима.

Патку је нашла Џенифер Тројано, чија је ћерка била прва власница патке. Алиша Тројано је добила патку величине фудбалске лопте пре десетак година и волела је да се игра с њом испред куће, где је често и остављана.

Патка је једног дана нестала, али Тројанови нису много марили, све док месец дана касније нису добили разгледницу коју је наводно написала патка. На разгледници послатој из Кувајта описан је пут преко Хондураса и Амстердама, а наведено је и упутство како да се прати даљи пут и преко Фејсбука.

Тројанови су пратили пут патке по Карибима, Мексику, Јужној Кореји, Хавајима, Зимбабвеу, Исланду, Панами, као и европским земљама и САД, све док у среду Џенифер Тројано није добила поруку на Фејсбуку са сликом патке и кофером на некако познатом месту.

Испоставило се да је патка остављена испред куће.

Тројанови кажу да никада нису сазнали ко је „отео“ патку, мада неки детаљи указују да је можда реч о неком пилоту – патка је једном сликана у пилотској кабини.

Џенифер Тројано каже да се нада да ће идентитет „отмичара“ остати мистерија.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару