Српски тим сутра у полуфиналној трци „Тенковског биатлона“

На једној од најзанимљивијих дисциплина у оквиру Међународних војних игара – „Тенковском биатлону“, почеле су полуфиналне трке у које се пласирала и екипа Војске Србије.

Српски тим сутра у полуфиналној трци „Тенковског биатлона“ Српски тим сутра у полуфиналној трци „Тенковског биатлона“

У првом полуфиналу надметале су се екипе војски Кине, Јерменије, Анголе и Киргистана. Другог дана такмичиће се Белорусија, Казахстан, Иран и Монголија, док припадници наше војске на стазу излазе сутра са екипама из Русије, Индије и Азербејџана.

Ове године се у полуфинале пласирало 12 екипа, за разлику од прошлогодишњих осам тимова, које ће се надметати уз неколико новина.

Наиме, уведен је већи број циљева за спрегнути митраљез и противавионски митраљез, стаза је дужа за 12 километара и прецизније су дефинисане казне за одређене грешке у току трке.

Према речима вође делегације Војске Србије и члана главне судијске комисије пуковника Драгана Бојића, друге Међународне војне игре реализују се у много већем обиму него прошле године и конкуренција је велика.

„За разлику од прошле, ове године се реализују 23 такмичења на 20 полигона, уз учешће више од 3.000 припадника из 19 земаља Европе, Азије, Латинске Америке и Африке, на територији Руске Федерације и Републике Казахстан. Учествују три екипе Војске Србије и то традиционално, трећи пут, тенковске јединице на полигону Алабино у Московској области, затим понтонирске јединице на такмичењу Отворена вода у граду Муром и противавионске јединице у дисциплини Чисто небо у граду Јејск“, објаснио је пуковник Бојић.

До сада је завршено такмичење понтонираца и припадници Војске Србије су у конкуренцији са Русијом и Кином заузели треће место.

„Такмичење противавионаца се завршава данас и вечерас би требало да сазнамо резултате. Када је реч о 'Тенковском биатлону' кренуле су завршне борбе, а наша екипа учествује у трећој полуфиналној трци која се одржава 11. августа“, истакао је пуковник Бојић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару