Пас трчао 125 километара уз маратонца и нашао себи дом

Дион Ленард из Шкотске недавно је пронашао партнера за трчање када је пролазио кроз пустињу Гоби. Диону се током маратона, дугог 125 километара, придружио мали, напуштени пас који је одбијао да застане и напусти маратонца, иако је температура у неким моментима била 52 степена.

Реч је о керуши која је Диона упознала на самом старту а онда кренула за њим и надаље одбијала да стане. У почетку је трчала са свим тркачима, а онда је одлучила да се зближи само да Дионом и није га напуштала. 

„Када смо кренули кроз Гоби, приметио сам жућкасту пуфну како трчи поред мене. Била је све време уз моје ноге, а када сам се вратио до свог шатора првог дана трке, завукла се унутра и легла поред мене. У том тренутку схватио сам да је веза између нас већ створена и да сада не смем да је оставим“, открио је 41-годишњи Ленард.

Керуша, која је добила име Гоби, импресионирала је учеснике маратона својом издржљивошћу и снагом, али и пажњом коју је поклањала Диону.

„Постала је маскота трке. Не лаје, не гризе, не жваће ствари, није захтевна. Једноставно, предивна је“.

Током маратона, Дион је носио Гоби на раменима када би прелазили преко неприступачних терена. Увек је носио додатну количину воде и хране како би и она имала чиме да се освежи и нахрани. Након што је трку завршио са сребрном медаљом, Дион је одлучио да Гоби мора повести са собом у Шкотску.

„Четвртог и петог дана трке инсистирао сам да Гоби сачека на циљу, да не трчи са мном. Тада сам знао да ћу је повести са собом у Шкотску и нисам желео да је умарам пред пут. Недостајала ми је, али знао сам да ме чека на циљу“, истиче Дион.

Није одмах повео Гоби са собом у домовину због строгих закона о транспорту животиња између Азије и Европе, али није одустајао. Покренуо је онлајн кампању за прикупљање средстава којим ће покрити плаћање транспорта и папирологије којом ће Гоби бити омогућено да дође у Европу. Она за сада борави код Дионовог доброг пријатеља и менаџера трке у којој је учествовао, који ће је пазити док се процес пресељења не заврши.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
37° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару