Кад дивља свиња утрчи на плажу и направи пометњу

Обичај Пољака да се на плажи ограде параванима умало није довео до трагедије пошто се једна дивља свиња, тражећи излаз ка шуми на плажи у месту Карва на Балтичком мору, успаничила и направила хаос, лакше повредивши неколико туриста.

Дивљу свињу која је очигледно залутала на плажу из оближње шуме, купачи су приметили тек како излази из мора, али ју је лавиринт паравана збунио, као и вриска деце и жена.

Успаничена дивља свиња је неколико људи оборила, неколико лакше повредила, међутим на крају је нашла излаз и нестала у шуми.

„Када смо стигли дивље свиње више није било. Не знамо одакле се појавила јер је са те стране терен ограђен. Ово је први пут да се тако нешто десило“, рекао је пољској телевизији ТВ Н24 портпарол градских власти Гжегож Жачек.

Дивље свиње нису неуобичајена појава на плажама Балтичког мора ни по парковима у градовима широм Пољске и обично ти сусрети пролазе мирољубиво јер су свиње већ навикле на људе.

Прошлог месеца су у Свиноујшћу на северозападу Пољске рано ујутру мештани звали Ватрогасну стражу да ослободи три дивља прасета која су се у играла и одвојила од крда, залутала у песак на ограђено дечије игралиште, а када нису умела да нађу излаз заглавила су се у дрвеној огради.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи