Дрон у облику сокола срушио се у Могадиш

Беспилотна летелица у облику птице нађена је на територији сомалске престонице. Сумња се да је коришћена за шпијунирање.

У односу на дронове на које је јавност навикла, ова метална птица има чак и имитацију перја на крилима, на којима су и два пропелера.

Локални медији нагађају да необична летелица за присмотру припада НИСА, сомалијској обавештајној служби.

Фотографије дрона је на Твитер поставио Адам Омар, уз информацију да је нађен у могадишкој општини Вабаери.

Иначе, Сомалија и Аденски залив су на рути миграторних врста птица, укључујући и грабљивице попут соколова. Tако да ова летелица има идеалан облик да не делује сумњиво док лебди на великој висини.

Које су обавештајне могућности дрона није познато, а такође ни како се њиме управља.

Сајт Атлас обскура наводи да америчка војска има базу у близини, али да су дронови које користи много већи, и да су најпознатији они типа „Предатор“.

Међутим, још 2010. године су се појавиле фотографије из истраживачких одељења америчког ваздухопловства, које показују прототип тзв. пингвин дрона. Тада је најављено да моћи и да маше крилима.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи