Путин одобрио градњу руског Дизниленда

Русија планира изградњу тематског парка сличног Дизниленду на граници Калушке и Московске области, а једна од водећих атракција биће највећи аква-парк на свету, изјавио је гувернер Калушке области Анатолиј Артамонов на састанку са руским председником Владимиром Путином.

Већ је, како је рекао, опредељено 220 хектара земљишта и пронађени су инвеститори, јавља Раша тудеј.

Пројекат „Магични свет Русије“ је, каже каже Артамонов, одржив због снажног прилива туриста у овај регион, будући да је њихов број у протекле три године више него удвостручен, на два и по милиона.

Тематски парк ће се састојати из неколико зона и хотела, и имаће највећи аква-парк на свету.

Поједине зоне ће бити посвећене местима која су од националног интереса, па ће тако у једној зони бити изложба посвећена Санкт Петербургу, додао је Артамонов.

Инвеститорима, како је додао, неће бити потребно учешће државе у пројекту, јер већ имају потребних четири милијарде долара, али ће им подршка председника, како је рекао, улити додатно поверење.

Други тематски парк сличан Дизниленду се, како наводи РТ, гради на југу Москве, а зове се „Острво маште“.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи