Уместо флаше, загрлите симпатију

Први човек хрватске престонице, Милан Бандић, упозорио је младе уочи завршетка школске године на штетност употребе алкохола, поручивши да уместо флаше алкохола за крај школске године „загрле своју симпатију“.

Милан Бандић истакао је да је дошло до апсурда јер превенцију употребе алкохола међу младима обавља полиција и упитао где су деца 365 дана, као и да ли сваки родитељ зна где му је дете, пренела је агенција Хина.

Градоначелник Загреба поручио је младима да, када се заврши школа, уместо „боце рума или боце црног вина с кока-колом“, загрле своју симпатију, оду на пицу, попију природан сок и буду заљубљени.

Резултати истраживања злоупотребе алкохола међу млађима у Хрватској показују да је просечан узраст првог конзумирања алкохола 12,8 година, а да је забележен пад броја ученика који уопште не пију, преноси Хина.

Хрватска се, с око 240.000 алкохоличара од којих се свега три одсто лечи, налази у самом врху европских земаља по конзумирању алкохола, рекла је шефица Градске канцеларије за здравство, Мирна Шитум.

Резултати истраживања показују да алкохол све више пију девојчице и да је тај тренд брже растао последњих година, наводи Хина.

У Хрватској је алкохол за мушкарце други по реду ризични фактор, после пушења дувана, одговоран за 14,2 одсто свих случајева болести.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи