Отворена клиника за одвикавање од „Фејсбука“

Због страха да би корисницима „Фејсбука“ екстремне исламистичке групе могле „испрати мозак“, у Алжиру је отворена клиника за зависнике од ове друштвене мреже.

Приватна клиника за борбу са зависношћу од Фејсбука отворена је у граду Константин. У Алжиру постоји десет милиона корисника популарне друштвене мреже, а њихов број годишње расте за десет одсто.

Директор клинике, научник Раоф Бокафа, рекао је да страхује како би угрожени корисници Фејсбука могли постати мета исламиста који користе странице као алат за запошљавање.

Сесије саветовања су доступне за „пацијенте“ који би могли пасти под утицај исламиста на тој друштвеној мрежи.

Према Бокафовим речима, тим који предводи бавиће се и зависницима од дроге, цигарета и алкохола.

„Постоје одређене опасности које се потцењују када је реч о зависности од Фејсбука у односу на зависност од дроге. Резултати лечења требало би да смање психолошке, социјалне и сигурносне штете оних који 'живе' у виртуалном свету“, рекао је Бокафа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи