Хиљаде нагих људи испред парламента у Боготи

Око 6.000 обнажених Колумбијаца позирало је америчком фотографу Спенсеру Тaнику испред парламента у Боготи, како би се пренела порука мира у земљи коју пола века потресају оружани сукоби.

Учесници су се окупили на Боливаровом тргу, у центру Боготе, да би наги позирали славном америчком фотографу упркос хладноћи.

„Ми и наша голотиња, мирни, спокојни, био је тренутак мира међу нама“, истакла је Клаудија Барентос, жена у четрдесетим годинама.

„Било је сјајно“, навео је 20-годишњи Карлос Белтран. „Мислим да смо се сви осећали једнако, сви смо били онакви какви смо дошли на свет“.

Спенсер Тaник, који се прославио таквим типом фотографија, објаснио је да жели да пренесе поруку „једнакости, мира и јединства“.

„Мир, то је рај. Част ми је да будем овде у време промена, у нади да ће мировни споразум напокон бити потписан“, рекао је мислећи на преговоре колумбијске владе и левичарске оружане групе ФАРЦ.

Фотографије ће бити изложене у музеју савремене уметности у Боготи.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи