Мамац на који „падају“ холандски крадљивци бицикала

Помоћу бицикала-мамаца полиција у Холандији ухватила готово 1.000 крадљиваца, објавио је сајт за бициклистичке вести "Road". Двоточкаши су били опремљени скривеним џи-пи-ес уређајем за праћење.

Мамац на који „падају“ холандски крадљивци бицикала Мамац на који „падају“ холандски крадљивци бицикала

Како јавља холандски сајт Dutch News ухапшена су 954 крадљивца бицикала-мамаца током 2015, док је 2014. године коришћењем других метода било 490 хапшења, а у години пре свега 290.

У Холандији са 300.000 крађа бицикала годишње, то је крупна тема и за јавност, и за власт.

Титус Висер из Фондације АВЦ која сарађује с полицијом ради смањења криминала повезаног с крађом возила, описао је бицикле-мамце као успех.

Према његовим речима, многи од ухапшених су лопови-повратници, а неки од њих су полицији чак помогли да нађе друге украдене бицикле.

Холандска полиција сада има 300 бицикала са џи-пи-ес (GPS) локаторима које оставља на прометним местима. Биће их набављено још, а и, први пут, биће купљени електрични бицикли-мамци које лопови сада краду више него раније.

Онима који би да своје бицикле заштите локатором који се може купити на тржишту, осигуравајућа компанија ЕНРА ипак саветује да су „најбоља заштита два катанца и везивање бицикла ланцем“.

Сајт Road.ch је објавио и своје савете за заштиту двоточкаша од крађе.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи