Прелетео си, сарму пробô ниси

Највеће изненађење локалних избора можда је листа под називом „Бели – Само јако“ која је у Младеновцу освојила нешто више од 20 одсто гласова. Листа коју предводи измишљени политичар Љубиша Прелетачевић Бели, на изборе је изашла – да би пародирала српску политичку сцену.

Препознали смо га по белом оделу, телохранитељима и сараднику који га прате у стопу. Он је Љубиша Прелетачевић Бели – будући одборник и лидер покрета „Сарму пробô ниси“.

Младеновчани га поштују иако је променио неколико партијских одела, бахат је, поткупљив и власник викенд-дипломе. Њихово поверење, обећава, неће прокоцкати.

„Циљ нам је да покажемо народу шта се заиста догађа у Скупштини и да људи сазнају где се троши новац који Општина добија за финансирање и асфалтирање. Моја улога ће бити да мало зезам друге одборнике“, истиче Љубиша Прелетачевић Бели.

Никаква случајност није што се његов најближи сарадник зове Небојша Прилепак.

„Ја се у принципу не питам ништа, али радим све што ми каже господин Љубиша. Ако тражи да лажем, ја ћу да лажем. Ако тражи да крадем, ја ћу да крадем“, објашњава Љубишина десна руна, Небојша Прилепак.

Бели и Прилепак заправо су Лука и Стефан – креативни и образовани младићи. У политику су ушли како би исмевали политичаре, а своје улоге наставиће да глуме и у општинском парламенту.

Кажу, има ко да буде озбиљан. На њиховој листи су и професори, инжењери...

„Погледајте кампању. Она је потпуно другачија. Трошкови су мањи од просечне београдске плате. То је пример како се ради кампања, а са истом том креативношћу очекујем да ће се наставити и у Скупштини. Без обећања и биће супер“, каже Владимир Трипковић, саобраћајни инжењер и члан покрета „Сарму пробô ниси“.

Још немају седиште, па су први постизборни састанак одржали у локалном кафићу. Дају прво обећање – неће улазити у коалиције, а за бољи Младеновац бориће се из опозиције.

Број коментара 28

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи