Драконске казне за власнике који не чисте за својим псима

Начелник једне општине града Безjе, на југу Француске, донео је одлуку да се прикупе узорци ДНК свих паса у граду и да буду упоређени с изметом паса на улицама, како би на тај начин неодговорни власници паса, који нису почистили за својим кућним љубимцем, били кажњени.

Драконске казне за власнике који не чисте за својим псима Драконске казне за власнике који не чисте за својим псима

Град Безjе припрема се за спровођење те одлуке да би улице свог града одржавао чистим.

Начелник Роберт Менард за радио Europe1 открио је да ће узорци бити узети од сваког пса у граду и стављени у базу података. Подаци ће касније бити упоређени с изметом који буде пронађен на улицама.

Како је Менард нагласио, многи становници града су се жалили на прљавштину и загађеност у граду због чега су тражили неко ефикасно решење.

Додао је да ће они који буду одговорни за загађеност града сносити последице.

Претпоставља се да у граду постоји 1.300 паса, а власници ће морати ДНК анализе да однесу ветеринару. Власници који то не буду учинили ће платити казну од 38 евра.

С друге стране, уколико се утврди да власник није покупио измет иза свог пса, суочиће се са новчаном казном од 450 евра.

Очекује се да ће општина годишње зарадити 50.000 евра. Taj принцип је примењен у Италији и Шпанији, а у Француској би требало да се примени од 1. октобра.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи