Први објектив „са Месеца“ продат за 450.000 долара!

Објектив коришћен током мисије „Аполо 15“ на Месецу 1971. године продат је за више од 450.000 долара, а на истој аукцији у Бостону за 38.000 долара продата је и фотографија првог човека на Земљином природном сателиту.

Аукцијска кућа саопштила је да је 12 инча дугачак објектив, који је на Месецу и у орбити користио командат мисије „Аполо 15“ Дeјвид Скот продат купцу који је желео да остане анониман.

Тим специјално дизајнираним објектвом, направљеним тако да се лако могао користити и с рукавицама које носе астронаути, снимљено је готово 300 фотографија.

Објектив је био део Скотове приватне колекције, а добио га је на поклон од Насе.

Фотографија на којој је овековечен историјски корак Нила Армстронга на Месецу, с његовим аутограмом, продата је за 38.000 долара.

На аукцији је за више од 13.000 долара продато и писмо Вилбура Рајта који је са братом Орвилом направио први лет авионом 1903.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи