Нови Сад добио „Дино-парк“

У Новом Саду данас је отворен „Дино-парк“ чију сталну поставку чине реплике 24 диносауруса из периода мезозоика, а располаже и дечјом играоницом и другим садржајима намењеним најмлађима.

Нови Сад добио „Дино-парк“ Нови Сад добио „Дино-парк“

Дино-парк је прве посетиоце примио пре два дана, а данас је одржано званично отварање које је симболично означено ломљењем пињате у облику диносауруса у коме су поред бројних малишана учествовали и музичар, забављач и композитор пре свега песама за децу Миња Субота и његов колега, композитор, аранжер и продуцент Јован Јоца Адамов.

„Дино-парк“ се налази у непосредној близини Спортско пословног центра „Војводина“, на локацији која је деценијама била запуштена, а коју су радници ЈКП „Градско зеленило“ потпуно уредили и сада је намењена пре свега најмлађима.

Портпаролка Фондације „'Дино-парк' деци на дар“ Милана Крстин рекла је новинарима да сталну изложбу „Дино-парка“ чине реплике 24 диносауруса из периода мезозоика, од којих је већина мултимедијалног типа, односно испушта звукове и покреће поједине делове тела.

„Поред реплика диносауруса 'Дино-парк' располаже и дечјом играоницом прилагођеном за децу узраста до 12 година, биоскопом 12-де, 'Dini Dig Site' простором испуњеним песком у коме малишани могу да се играју археолога и ископавају фосиле диносауруса, 'Дино театром', односно бином на којој ће готово свакодневно бити извођене позоришне представе за децу, музички и други програми намењени најмлађима, 'Дино зоо-врт' са два пони коњића које деца могу јахати, а ту је и богато опремљена сувенирница“, рекла је Крстинова.

Саветник директора за медије ЈКП „Градско зеленило“ Иван Ножинић је рекао да се нада да су Новосађани задовољни новом туристичком атракцијом коју су отварањем „Дино-парка“ добили у свом граду.

Ножинић је истакао да се „Дино-парк“ простире на површини од 1,7 хектара и да се уређење тог простора уклапа у акцију „Паркови уместо депонија“ коју је пре две године иницирао градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.

„Уговор са Фондацијом 'Дино-парк деци на дар' је потписан на четири године, а предвиђено је да парк током године ради од марта до новембра и то свих седам дана у недељи“, објаснио је Ножинић.

Према његовим речима, „Дино-парк“ ће се временом допуњавати новим садржајима, а они који ће у најскорије време бити активирани су адреналин парк и стрељана, а од 3. маја са радом почиње и „Дино рођендаоница“.

Малишани и њихови родитељи имају прилику да науче више о диносаурусима и периоду из историје планете Земље када су те џиновске животније биле њени становници и то од стручних водича који ће их упознати са карактеристикама сваког од динусауруса чије реплике су изложене у „Дино-парку“.

Целодневна улазница за децу кошта 200 динара, за одрасле 300 динара, а за малишане узраста до три године улаз је бесплатан.

Боравак у парку за посетиоце је неограничен у оквиру радног времена.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи