Чешка банка удара намет на плаћање секса, порнографије и коцкањe

Банка „Ческа споржителна“ која међу чешким банкама има највише клијената грађана, уводи од јула посебни намет за плаћање сексуалних услуга, порнографије и игара на срећу и сваку такву трансакцију наплатиће 0,75 евра.

Чешка банка удара намет на плаћање секса, порнографије и коцкањe Чешка банка удара намет на плаћање секса, порнографије и коцкањe

Пороци као коцкање, плаћене секс услуге и порнографија биће оптерећени новом таксом те чешке банке и приликом плаћања банкарском картицом и на интернету.

„Те трансакције су ризичне зато што такви сајтови често нису безбедни. Такса тако функционише као упозорење на којим сајтовима клијент плаћа“, правдала је за данашњу Младу фронту днес нови намет на порок портпарол „Ческе споржителне“ Кристина Хавлигерова.

„Ческа споржителна“ која има пет милиона рачуна грађана једина је банка у земљи која уводи сличан намет, док је у Словачкој то већ учинила „Словенска спорителна“ која као и „Ческа споржителна“ припада банкарској групи „Ерсте“.

Стручњаци, међутим, сматрају да је то већ претеривање преко граница закона.

„Банке не служе за то да нас кажњавају и васпитавају за шта да користимо картицу“, рекао је Патрик Нахер из финансијског портала bankovnipoplatky.com.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи