„Теслин“ аутопилот преузео контролу и избегао судар

Упркос томе што још није потпуно савршен, аутопилот који је уграђен у „Теслине“ моделе аутомобила сјајан је софтвер који се константно усавршава и учи. Тако је једног власника спасaо сигурног судара и потенцијалне опасности по живот.

Џошуа Браун возио је ауто-путем када му је одједном у траку ушао камион, чији га возач очигледно није ни приметио. Да ствар буде гора, ни Џошуа њега није уочио на време, а опасни, и потенцијално фатални судар избегао је „Теслин“ аутопилот.

„Возио сам ауто-путем и можете да видите камион са леве стране како се укључује на друм из другог правца. Када су се путеви спојили, камион је покушао да прође на излазну рампу и није ни приметио мог 'теслу'“, написао је Џошуа у опису снимка на Јутјубу.

У том правцу, како каже, није ни гледао, а Теси (како му се зове аутомобил) је била на дужности.

„Схватио сам колика је опасност када ме је Теси обавестила да одмах преузима контролу и скреће удесно како би избегла судар“, истакао је Џошуа.

Снимак је приметио оснивач и директор „Тесла моторса“, Илон Маск, и поделио га на Твитеру.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи