Преживела девет дана у дивљини Аризоне

Жена стара 72 године која се изгубила у дивљини америчке савезне државе Аризоне, након што је остала без бензина на путу до унука, спасена је после девет дана које је успела да преживи једући дивље биље и пијући воду из баре.

Ен Шерон Роџерс, која је помоћу штапова и камења написала реч „упомоћ“ на једној чистини, пронађена је у суботу изморена, али у добром стању, у резервату Форт Апачи у Аризони, пренео је Ројтерс.

Истог дана је пуштена из болнице и поново се сусрела са својом породицом, наводе власти.

Роџерсова је нестала 31. марта, кад је отишла од куће и запутила се аутомобилом у Финикс да би видела унуке. Са њом се налазио и њен пас.

Ен наводи да се на путу изгубила, остала је без бензина, а затим се испразнила и батерија њеног хибридног возила. Затим је постала дезоријентисана и покушала је да се попне на више узвисине како би ухватила бољи сигнал мобилне телефоније, али без успеха.

Велика потрага за њом покренута је 3. априла када је пронађен њен аутомобил.

Шест дана касније, један ренџер је пронашао њеног пса како лута, а затим су спасиоци из хеликоптера уочили прво њен импровизовани сигнал за помоћ, а затим и њу.

„Пронађена је како стоји поред сигналне ватре и маше према хеликоптеру“, наводе власти, додајући да је жена била у стању да, уз веома малу помоћ, хода до летелице и да се у њу попне.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи