Нов правац у јоги укључује гласно псовање

Грађани Калгарија у Канади створили су нови правац у вежбању древне вештине раге јоге – нов концепт је задржао миран, зен амбијент јоге, али уз додатак да вежбачи, приликом издаха, псују и вичу у одређеним позама, а после вежби обавезно оду на пиво.

Комбинација дружења, паба, пива и јоге се показала као успешан вид опуштања након стресног дана, пише Би-Би-Си.

„На тренинзима нудимо богат речник, смех и безобразлуке“, пише на сајту компаније која свој покрет описује као „комбинацију истезања, позиционих вежби и лошег хумора, са циљем постизања доброг здравља“.

Цена једног часа је око девет долара и укључује ваучер за попуст на два пива.

Творац Линдзи Истак, која предаје флексибилност и здравље, дошла је на идеју ослобађања од беса са својим асана јога позама, након лошег раскида.

„Била сам пуна бола, беса и збуњена. Тада сам окрила да укључивање псовке у јоги има ослобађајући ефекат“, рекла је Линдзи.

Предности јоге и медитације добро су познати, а студије су показале да „безобразан речник“ повећава толеранцију на бол, да нас чини убедљивим у пословним разговорима и да ствара осећај солидарности.

Дакле, спој вежби, мира и псовања нуди нови пут ка личном миру и помаже нам да се носимо са стресом, пише Би-Би-Си.

„Постоје докази који повезују псовање са разлицитим областима мозга на које уобичајен речник никако не утиче“, рекао је др Ричард Стивенс, са британског универзитета „Киле“.

„Приликом вежби за релаксацију, не очекују да чујете ту врсту језика, тако да псовање том приликом има посебну тежину, натера те да се смејеш и рефлексно те опушта“ објаснио је Стивенс.

Након што је добила медијску пажњу, и када је њен концепт описан као „претеран“ у Русији, Великој Британији и Јужној Африци, Линдзи Истак је покренула кампању за развој онлајн курсева и нада се турнеји по Канади у августу.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи