Саудијска Арабија планира да „премости“ Црвено море и повеже се са Египтом

Саудијски краљ Салман саопштио је данас да ће бити изграђен мост преко Црвеног мора који ће повезивати Саудијску Арабију и Египат.

Краљ Салман је током другог дана посете египатској престоници Каиро рекао да ће мост преко Црвеног мора унапредити трговину између две савезничке земље.

Иначе, најмања раздаљина између ове две земље преко поменутог мора је код Тиранског мореуза, између тачака Набук у Египту и Рас eл Шеик Хамид у Саудијској Арабији, и износи 16 километара.

Египатски председник Абдел Фатах ел Сиси изјавио је да ће мост бити назван по саудијском краљу, пренео је Би-Би-Си.

Би-Би-Си подсећа да је Ел Сиси близак партнер владе Саудијске Арабије.

Краљ Салман борави у петодневној посети Египту, где се очекује да ће потписати више трговинских и других споразума о сарадњи.

„Данас отварамо ново поглавље на путу заједничке арапске акције“, рекао је председник Египта.

Могућност изградње моста преко Црвеног мора спомињала се и раније, а према претходним проценама пројекат би коштао око 3-4 милијарде долара, међутим за сада нису саопштени детаљи плана.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
27° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи