На аукцији клавир Лејди Гаге и гитара Елвиса Прислија

Захваљујући аукцији под називом „Музичке иконе“, коју кућа „Џулијенс“ организује 21. маја у Њујорку, колекционари и обожаваоци моћи ће да купе предмете који су припадали музичким легендама.

Аукција „Музичке иконе“ биће организована у „Хард рок“ кафеу на Тајмс скверу и укључиће десетине комада који су припадали музичким звездама.

Један од главних комада у понуди аукцијске куће „Џулијенс“ (Julien's) је први клавир Лејди Гагe, чија је вредност процењена на суму између 100.000 и 200.000 долара.

Стефани Ђерманота, како је право име чувене певачице, написала је своју прву песму са пет година и одсвирала је на том клавиру марке „еверет“ (Everett).

Дека и бака Лејди Гагe купили су клавир за 780 долара 1966. године и касније су га поклонили њеним родитељима.

Мала Стефани почела је да похађа часове клавира са четири године и написала је своју прву композицију Dollar Bills годину дана касније, инспирисану песмом Money групе „Пинк флојд“.

Део прихода од продаје клавира биће дат Фондацији "Born This Way", коју је покренула Лејди Гага 2012. године да би оснажила младе.

На аукцији ће такође бити више од 85 предмета који су припадали Елвису Прислију, а највреднији су гитара и један клавир. Елвисов отац је угравирао име свог сина на гитари марке „гибсон дав“ (Gibson Dove) и поклонио је сину 1969. године. Изабрао је гитару црне боје као честитку Елвису што је управо освојио црни појас у каратеу.

Елвис је гитару дао једном обожаваоцу на концерту 1975. године који је од тада чувао. Процењено је да ће нови власник морати да издвоји између 200.000 и 300.000 долара.

Други вредан предмет из Елвисове колекције је његов први клавир, за који стручњаци процењују да ће достићи између 200.000 и 300.000 долара.

Међу Елвисовим предметима су и наочаре, кутијице за лекове, црно одело и кожни прслук. На аукцији ће бити понуђени и предмети других познатих музичара који ће сигурно привући пажњу љубитеља рока и попа.

Међу њима ће бити сако који је на турнеји носио Фреди Меркјури, певач британске групе „Квин“, прслук од црвене коже коју је носио Мајкл Џексон и једна од чувених црних кошуља кантри певача Џонија Кеша.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
27° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи