Стјуардесе „Ер Франса“ могу да одбију лет за Техеран

Стјуардесама „Ер Франса“ биће дозвољено да одбију да раде на новом лету те компаније за Иран, саопштила је француска национална авио-компанија.

Синдикат особља „Ер Франса“ састао се с менаџментом те француске компаније пошто је неколико стјуардеса одбило да носи муслимански вео при слетању на аеродром у Техерану.

„Ер Франс“ планира да од 17. априла уведе три лета недељно на релацији Париз-Техеран.

Компанија ће увести могућност одступања како би запосленима који не желе да раде на лету биле додељене друге дестинације без икакве казне, пренео је Гардијан.

Особљу је 2. априла упућена интерна порука према којој се стујардесама „саветује да носе панталоне, комотни сако и мараму која ће прекрити њихову косу приликом изласка из авиона на техеранском аеродрому“.

Гардијан подсећа да се та мера већ примењује на летовима за Саудијску Арабију.

Синдикат је после наредбе да стјуардесе на летовима за Техеран морају да покрију главу марамом саопштио да жели „систем у ком ће се жене добровољно одлучивати да ли желе да раде на летовима за Техеран“.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи