Ватромет усмртио лабудове, Чеси криве Земана и Си Ђинпинга

Председницима Чешке и Кине Милошу Земану и Си Ђинпингу Чеси стављају на душу смрт два лабуда због величанственог ватромета који је приређен на Влтави, иако је иначе забрањен управо због ризика за птице.

Против шефова Чешко-кинеске коморе пријатељства представници удружења за заштиту птица ће поднети и кривичну пријаву за убиство два лабуда.

Ватромет над Влтавом био је део величанственог дочека који је Си Ђинпингу од 28. до 30. марта приредио чешки председник Земан упркос критикама да се Чешка тиме враћа у време тоталитарног режима када су тако дочекиване совјетске вође.

Након ватромета, због високог госта организованог ванредно са понтона на реци, еколози су нашли два мртва лабуда.

Они су их и однели уз поруку „Срамота!“ пред седиште Чешко-кинеске коморе пријатељства која је финансирала ватромет, испаљен 100 метара од њиховог гнезда.

„Наравно да их је преплашила сва та бука. Светло их је заслепело, желе да одлете а пошто су велики и тешки ударају у предмете. Немају шансе да виде мост, електричне водове и друге конструкције. За разлику од осталих птица на реци лабудови, често тешки 15 килограма, нису у стању да нагло мењају правац лета“, рекла је председница једног од удружења за заштиту птица Здењка Земанова.

Због ватромета који парадоксално кинески председник није ни видео јер је имао други програм, и убиства два лабуда, Земанова ће у понедељак поднети кривичну пријаву против руководства Чешко-кинеске коморе пријатељства.

„Ништа не може да оправда злостављање животиња“, рекла је таболиду Блеск Земанова.

Град је забранио ватромете са Влтаве зато што су после сваког налажене мртве птице, а и новогодишњи ватромет је са платоа високо изнад реке пресељен на брдо даље од Влтаве.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
30° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи